Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ema

Když už jsme měli pejsky, děti začaly žadonit, že chtějí kočičku. Nejdříve jsem odolávala, ale nakonec, jak už to bývá, podlehla. Chtěli jsme dlouhosrstou, ale ne perskou. Přemýšlela jsem, co za kočičku a kde a zač.. Až jsem narazila na nabídku norských koček. Takže to vypadalo jako ideální volba. Paní chovatelka byla sice z Prahy, ale zrovna se chystala na výstavu koček v Ostravě a tak jsme se domluvily, že se na Eminku přijdeme podívat přímo na výstavu. Pak přišla návštěva u nás a paní chovatelka se vracela domů bez Eminky.. 

Eminka je naše hrdá dáma, která si umí prosadit, aby jí ostatní respektovali. (třeba tak, že si lehne doprostřed schodiště, aby jí každý musel překročit. Včetně psa. A neuhne a neuhne..)

 

Pucle

Když po nějaké době (tomu říkám doba klidu) se mi opět začala podsouvat myšlenka, že jedna kočka je málo, vyhlížela jsem na internetu, jaká to bude tentokrát. Dostala se nám nabídka už dospělé kočičky.

Puclinka je černá britská kočička (tak nám to bylo řečeno). Dostali jsme ji s tím, že má trápení s pejsky v bývalém domově a hledá klidnější místo. Mysleli jsme, že se s Eminkou sžije, ale trvalo to dlouho. Navíc se začas ukázalo, že Puclinka není schopna udržet čistotu v mezích slušnosti a tak putovala na zahradu. Ale nemá se tam špatně. Ve sklepě vyfasovala garsonku jen pro sebe, z níž má přístup do širého okolí. Kamarádí se s našimi koliemi a tvoří hezké trio.

 

Amálka

Po této zkušenosti jsme nechtěli další dospělou kočku, ale rozhodli jsme se, že si pořídíme kotě. Vybrali jsme si sibiřskou kočičku, která je, stejně jako norská, více chlupatá. Tentokrát jsme to měli blíže. Přivezli jsme si ji z Krnova. Měli jsme sice vyhlídnutou jinou z vrhu, ale nemohli jsme se rozhodnout. A  Amálka nám vlezla přímo do přepravky. Bylo to jasné. Přepravku jsme zaklapli a pelášili domů. Eminka s námi asi týden nemluvila, když jsme jí přivezli dalšího vetřelce, ale zanedlouho si zvykla.

Amálka je jiná. Je plašší, zato mazlivější, sama si vyskočí na klín, což Eminka nedělá.

Emu s Amálkou máme jen uvnitř v bytě, na zahradu je nepouštíme. Obě jsou kastrované, s rodokmenem. Pucle je taky kastrovaná, i když to někdy nevypadá. Bývá často obletována kocoury z okolí.