Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nessie

Dovezli jsme si ji z chovatelské stanice Coll–Kony. Dlouhou dobu jsem vybírala. Hledala jsem starší typ kolie s delším čumákem. Takovou klasiku. A pak jsem viděla na internetu psa od paní chovatelky a věděla jsem, že to je to, co hledám.  Zanedlouho jsme si jeli pro štěňátko.

Trochu nám trvalo, než jsme vymysleli jméno a celá rodinná rada souhlasila. Pojmenovali jsme ji  Nessie ( podle skotské příšery Lochnesky.. ). 

No a štěňátko rostlo a rostlo, až z něho vyrostla krásná dáma. Je milá a mazlivá, ale i svéhlavá. Občas se rozhodne udělat si něco po svém. Takové kolie občas bývají. Nemají rády dril a vynucování příkazů.

 

Polly

Po nějaké době, kdy jsme měli Nesinku, jsme si řekli, že by mohla dostat kamarádku. Chtěli jsme opět kolii. Zalíbila se mi barvička blue merle. Jenže zrovna v té době poblíž žádná taková štěňátka nikdo neměl. Nejblíže měla štěňátko paní chovatelka z Písku. Jeli jsme vlakem a autobusem, takže cesta zpátky s rozklepaným štěnětem byla zábavná. Vše jsme ale přežili a novou fenečku dovezli ve zdraví domů. Pojmenovali jsme ji Polly. Prý jako doplněk k Nessi, ať to máme exotické – PolyNésie..

Polly byla odmalička bojácnější. Když vyrůstala, ukázalo se, že má podkus a později v dospělosti jí jedno ucho zůstalo stát, takže na výstavy nebylo ani pomyšlení. Ale to nevadí.

Polly na rozdíl od Nessi není tak svéhlavá, zato více uštěkaná a nervóznější.